Kubis jantung panggang dengan saus ikan teri dan cabai renyah

Oleh Cheffe Louise Bourrat, Lisbon

Putri seorang ibu Portugis dan seorang ayah Prancis, Louise Bourrat lahir dan besar di Lyon dan memeluk kecintaannya memasak sejak usia dini.

Pada usia 17 tahun, ia bergabung dengan dapur Hostellelly de l'Abbaye (1* Michelin), dijalankan oleh koki terkenal Alain Ducasse, dan ini adalah perhentian pertama dalam perjalanan yang dengan cepat menjadi internasional.

Sejak awal karirnya, dia telah diberitahu bahwa masakan profesional bukan untuk wanita, prasangka bahwa dia ingin mogok dengan pekerjaannya, dan dia saat ini menjadi salah satu referensi wanita terbesar di kancah gastronomi Portugis hari ini.Ā 

PREPARATION OF GRILLED CABAGE

  • 10 heart cabbages
  • 0.5 L vegetable oil
  • Salt to taste
  • 2 jars of Lao Gan Ma Spicy Chilli Sauce

Cut the cabbages into 4 quarters. Season with salt and brown in a frying pan with oil.
Finish the cuisson in the oven.


PREPARATION OF ANCHOVY SAUCE

  • 3 egg yolks
  • 90 g Dijon mustard
  • 15 g wine vinegar
  • 40 g lemon juice
  • 11 g garlic clove
  • 60 g anchovies
  • 10 drops tabasco
  • 750 g vegetable oil
  • Water as needed

Put the egg yolks, garlic, anchovies, salt, Dijon mustard and vinegar in the Thermomix and mix.
Emulsify with the oil.
Add the water and season with the rest of the ingredients.

PREPARATION OF HERB POWER

  • 250 g coriander
  • 250 g parsley
  • 200 g chives
  • 100 g tarragon
  • Parmesan cheese for grating

Pick fresh coriander leaves and set aside for plaHng.
Choose leaves from the various herbs and dehydrate in the oven at 100ĀŗC
Place in the Thermomix and grind to a fine powder


PLATING

Put the Lao Gan Ma chilli crispy sauce on the cabbage leaves.
Grate parmesan cheese on top and finish with herb powder and fresh coriander leaves.
Place the anchovy sauce on the bottom of the plate and the cabbage on top.